WK wielrennen

Wk tijdrijden

Het afgelopen anderhalve jaar hield Corona ons in de greep maar geleidelijk aan kunnen we de draad van ons oude leven weer opnemen. Als de Coronacijfers de goeie kant blijven opgaan en de vaccinatiegraad ook blijft toenemen, is de pandemie na de zomer hopelijk voorgoed verleden tijd. Voor hele grote events tijdens de zomermaanden is de situatie misschien nog wat precair en daarom wordt het extra uitkijken naar het WK wielrennen eind september. Brugge is één van de Vlaamse gaststeden die de wielergoden door hun straten mogen zien rijden. Van 18 tot 22 september is de Breydelstad de aankomstplaats voor het tijdrijden.

Voor dit sportevent verwachten we, als de corona-maatregelen het toelaten, vele duizenden bezoekers. Stad en politie zullen dus alles in het werk stellen om de hinder voor wie hier woont en werkt te beperken. Surf zeker naar de routeplanner om te weten hoe je tijdens de wedstrijd van de ene naar de andere deelgemeente kan rijden. 

Alle info over het WK wielrennen wordt gebundeld op de website van de stad Brugge. Hou zeker ook onze social media in de gaten waar we up-to-date info zullen meegeven. 

Voor de maatregelen in Damme surf je naar de website van de stad.

Idem voor de impact op het verkeer in Knokke-Heist

mascotte WK

Vind jouw wijkinspecteur

Vul je straat en nummer in en klik op zoeken.