Online aangifte

Aangifte

Wil je iets aangeven of melden?

Heb je dringend politiehulp nodig? Bel dan het noodnummer 101. Om te weten of je aangifte of melding kunt doen via het internet, moet je eerst volgende vragen beantwoorden.

Spelen de feiten zich af buiten het grondgebied Brugge?

Als de feiten zich afspelen buiten het grondgebied van de stad Brugge, kan je geen aangifte doen via 'Aangifte online'. Bij dergelijke situaties kan je beter langsgaan in een politiekantoor. Voor Brugge vind je het dichtstbijzijnde kantoor via de pagina Regio's.

Zijn de feiten nu aan de gang?

Als de feiten nu aan de gang zijn, kan je geen aangifte doen via het internet. Wij kunnen je veel sneller van dienst zijn als je onmiddellijk telefonisch contact met ons opneemt. Voor dringende oproepen kan je terecht op het nummer 101. Voor aangiftes of meldingen die geen echt noodgeval zijn, bel je naar ons algemeen nummer 050 44.88.44.

Is er geweld gebruikt tegen jou of iemand anders? Ben je in gevaar? Ben je gewond geraakt? Werd je bedreigd?

Als er geweld is gebruikt, als je in gevaar bent, als je gewond bent geraakt of bedreigd bent, kan je geen online aangifte doen. Wij kunnen je veel sneller van dienst zijn als je onmiddellijk telefonisch contact met ons opneemt. Voor dringende oproepen kan je terecht op het nummer 101. Voor aangiftes of meldingen die geen echt noodgeval zijn, bel je naar het algemeen nummer 050 44.88.44. Je kunt natuurlijk ook aangifte of melding doen in het politiekantoor. Je vermijdt wachtrijen aan het loket als je op voorhand een afspraak maakt. Ook dat kan via deze website. Je vindt je dichtstbijzijnde kantoor via de pagina 'Regio's'.

Ken je de dader(s) of heb je de dader(s) gezien? Zijn er mogelijk (camera)beelden gemaakt van de dader?

Als je de dader(s) kent of kunt beschrijven of als er foto- of camerabeelden zijn die kunnen worden gebruikt om de dader(s) te herkennen, kan je geen aangifte doen via het internet. Neem in dit geval contact op met de politie. Voor dringende oproepen kan je terecht op het nummer 101. Voor aangiftes of meldingen die geen echt noodgeval zijn, bel je naar het algemeen nummer 050 44.88.44. Je  kunt natuurlijk ook aangifte of melding doen in het politiekantoor. Je vermijdt wachtrijen aan het loket als je op voorhand een afspraak maakt. Ook dat kan via deze website. Je vindt je dichtstbijzijnde kantoor via de pagina 'Regio's'.

Zijn er sporen (bloedsporen, vingerafdrukken, ...) van de dader aangetroffen?

Als er sporen van de dader gevonden zijn, kan je geen aangifte doen via het internet. Neem in dit geval contact op met de politie zodat wij een van onze interventieploegen ter plaatse kunnen sturen. Het is belangrijk dat deze sporen intact blijven. Voor dringende oproepen kan je terecht op het nummer 101. Voor aangiftes of meldingen die geen echt noodgeval zijn, bel je naar ons algemeen nummer 050 44.88.44. Je kunt natuurlijk ook aangifte of melding doen in het politiekantoor. Je vermijdt wachtrijen aan het loket als je op voorhand een afspraak maakt. Je vindt je dichtstbijzijnde kantoor via de pagina 'Regio's'.

Wil je diefstal of verlies van een (elektronische) identiteitskaart, buitenlands paspoort, rijbewijs, inschrijvingsbewijs van een voertuig of nummerplaten aangeven?

Bij diefstal of verlies van identiteits-, autodocumenten en/of nummerplaten, kan je geen aangifte doen via het internet. Doe in dit geval aangifte in het politiekantoor. De politie kan je documenten en/of nummerplaten onmiddellijk nationaal seinen en bezorgt je een attest waarmee je nieuwe kunt aanvragen of naar je verzekering kunt stappen. Je vermijdt wachtrijen aan het loket als je op voorhand een afspraak maakt. Ook dat kan via deze website. Je vindt je dichtstbijzijnde kantoor via de pagina 'Regio's'. Breng indien mogelijk mee:

  • je identiteitskaart (indien niet gestolen)
  • een aantal pasfoto’s (in het geval van diefstal/verlies identiteitskaart en/of rijbewijs)

Opgelet: voor de aangifte van diefstal of verlies van een Belgisch paspoort (reispas) kan je zonder afspraak- terecht in het 'Huis van de Bruggeling'.

Ben je slachtoffer van een (poging tot) inbraak in je woning, appartementsgebouw, handelszaak of kantoor? Of is er iets van jou gestolen uit een ruimte die op slot was (hotelkamer, fietsgarage, kleedkamer, locker ...)?

Als er is ingebroken in je woning, appartementsgebouw, handelszaak of kantoor kan je geen aangifte doen via het internet. Ook niet als het gaat om een poging tot inbraak. Als er iets van jou is gestolen uit een ruimte die op slot was - zoals een hotelkamer, fietsgarage, kleedkamer of locker - kan je ook geen online aangifte doen. Onze vaststellingen ter plaatse zijn namelijk cruciaal voor het verdere verloop van het onderzoek. Neem dus onmiddellijk telefonisch contact op met de politie. Met dringende oproepen kan je terecht op het nummer 101. Voor aangiftes of meldingen die geen echt noodgeval zijn, bel je naar het algemeen nummer 050 44.88.44. Je vermijdt wachtrijen aan het loket als je op voorhand een afspraak maakt. Ook dat kan via deze website. Je vindt je dichtstbijzijnde kantoor via de pagina 'Regio's'.

Is je wagen gestolen?

Van een autodiefstal kan je geen aangifte doen via het internet. Ga in dit geval aangifte doen in het politiekantoor. Je vermijdt wachtrijen aan het loket als je op voorhand een afspraak maakt. Ook dat kan via deze website. Je vindt je dichtstbijzijnde kantoor via de pagina 'Regio's'. Breng indien mogelijk zoveel mogelijk informatie mee over je voertuig, zoals:

  • foto’s van (de schade aan) je wagen
  • nummerplaat
  • chassisnummer

Voor diefstal uit of vandalisme aan je voertuig, kan je wél terecht in ons Aangifte online.

Ben je betrokken bij een verkeersongeval?

Wanneer er veel schade is en er één of meerdere gewonden zijn, moet je altijd de politie bellen. Wij komen ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval vast te stellen. Voor dringende oproepen kan je terecht op het nummer 101. Als de schade beperkt is en er geen gewonden zijn, kan je samen met de tegenpartij zelf de schadeformulieren invullen, ondertekenen en opsturen. Het is in dat geval niet nodig de politie te verwittigen. Kom je er samen niet uit, dan kan de politie altijd ter bemiddeling ter plaatse worden geroepen. Voor aangiftes of meldingen die geen echt noodgeval zijn, bel je naar het algemeen nummer 050 44.88.44.

Je hebt op alle vragen nee geantwoord. Klik op onderstaande link om je aangifte online te doen. 

Vind jouw wijkinspecteur

Vul je straat en nummer in en klik op zoeken.