Online aangifte

Aangifte

Wil je iets aangeven of melden?

Heb je dringend politiehulp nodig? Bel dan het noodnummer 101. Voor sommige feiten, kan je ook online aangifte doen. Om online iets te kunnen aangeven, moet je wel over een eID-kaartlezer of een token beschikken. Of kan je gebruik maken van de handige app Itsme. Heb je die bij de hand ? Overloop dan eerst onderstaande vragen om te zien of jouw melding in aanmerking komt voor een online aangifte. Heb je geen tijd om de onderstaande vragen door te nemen? Dan kan je ook meteen doorklikken naar police-on-web

Spelen de feiten zich af buiten het grondgebied Brugge?

Als de feiten zich afspelen buiten het grondgebied van de stad Brugge, kan je voor bepaalde feiten beter rechtstreeks online aangifte doen via 'Police-on-web'. (bv. (brom)fietsdiefstal, winkeldiefstal, diverse beschadigingen...) Hiervoor heb je wel een eID-kaartlezer of token voor nodig. Of kan je gebruik maken van de handige app Itsme

Je kan ook langsgaan in een politiekantoor uiteraard. Voor Brugge vind je het dichtstbijzijnde kantoor via de pagina Regio's. Hiervoor moet je een online afspraak maken. Dat kan op de homepage waar je gewoon moet klikken op de button online afspraak maken. Of maak een afspraak telefonisch via 050 44 89 50.

Zijn de feiten nu aan de gang? Is er geweld gebruikt tegen jou of iemand anders? Ben je in gevaar? Ben je gewond geraakt? Werd je bedreigd?

Als de feiten nu aan de gang zijn of als er geweld is gebruikt, als je in gevaar bent, als je gewond bent geraakt of bedreigd bent, kan je geen aangifte doen via het internet. Wij kunnen je veel sneller van dienst zijn als je onmiddellijk telefonisch contact met ons opneemt. Voor dringende oproepen kan je terecht op het nummer 101. Voor aangiftes of meldingen die geen écht noodgeval zijn, bel je naar ons algemeen nummer 050 44 88 44. 

Je kunt natuurlijk ook aangifte of melding doen in het politiekantoor. Je vermijdt wachtrijen aan het loket als je op voorhand een afspraak maakt. Dat kan in al onze kantoren. Het dichtstbijzijnde kantoor in jouw buurt vind je via de pagina Regio's. Een afspraak maken, is sinds 1 maart 2023 trouwens verplicht. 

 

Ken je de dader(s) of heb je de dader(s) gezien? Zijn er mogelijk (camera)beelden gemaakt van de dader?

Als je de dader(s) kent of kunt beschrijven of als er foto- of camerabeelden zijn die kunnen worden gebruikt om de dader(s) te herkennen, kan je geen aangifte doen via het internet. Neem in dit geval contact op met de politie. Voor dringende oproepen kan je terecht op het nummer 101. Voor aangiftes of meldingen die geen écht noodgeval zijn, bel je naar het algemeen nummer 050 44 88 44.

Je  kunt natuurlijk ook aangifte of melding doen in het politiekantoor. Je vermijdt wachtrijen aan het loket als je op voorhand een afspraak maakt. Je kan hiervoor bellen naar 050 44 89 50 of gewoon op de homepage een online afspraak maken voor een overlegmoment in al onze kantoren. Het dichtstbijzijnde kantoor in jouw buurt vind je via de pagina Regio's. Een afspraak maken, is sinds 1 maart 2023 verplicht. 

Zijn er sporen (bloedsporen, vingerafdrukken, ...) van de dader aangetroffen?

Als er sporen van de dader gevonden zijn, kan je geen aangifte doen via het internet. Neem in dit geval contact op met de politie zodat wij een van onze interventieploegen ter plaatse kunnen sturen. Het is belangrijk dat deze sporen intact blijven. Voor dringende oproepen kan je terecht op het nummer 101. Voor aangiftes of meldingen die geen echt noodgeval zijn, bel je naar ons algemeen nummer 050 44 88 44.

Je kunt natuurlijk ook aangifte of melding doen in het politiekantoor. Je vermijdt wachtrijen aan het loket als je op voorhand een afspraak maakt, wat sinds 1 maart 2023 verplicht is. Je kan hiervoor bellen of gewoon op de homepage een online afspraak maken voor al onze kantoren. Het dichtstbijzijnde kantoor in jouw buurt vind je via de pagina Regio's.

Police-on-web laat volgende misdrijven toe: fietsdiefstal / bromfietsdiefstal/ winkeldiefstal/ diverse beschadigingen/ graffiti.

Wil je een ander misdrijf aangeven: diefstal of verlies van een identiteitskaart, paspoort, rijbewijs, nummerplaten, inbraak woning, gestolen voertuig, verkeersongeval ...?

 

Bij diefstal of verlies van identiteits-, autodocumenten en/of nummerplaten, kan je geen aangifte doen via het internet. Doe in dit geval aangifte in het politiekantoor. De politie kan je documenten en/of nummerplaten onmiddellijk nationaal seinen en bezorgt je een attest waarmee je nieuwe kunt aanvragen of naar je verzekering kunt stappen. Breng indien mogelijk mee:

  • je identiteitskaart (indien niet gestolen)
  • een aantal pasfoto’s (in het geval van diefstal/verlies identiteitskaart en/of rijbewijs)

Opgelet: voor de aangifte van diefstal of verlies van een Belgisch paspoort (reispas) kan je terecht in het Huis van de Bruggeling.

Als er is ingebroken in je woning, appartementsgebouw, handelszaak of kantoor kan je geen aangifte doen via het internet. Ook niet als het gaat om een poging tot inbraak. Als er iets van jou is gestolen uit een ruimte die op slot was - zoals een hotelkamer, fietsgarage, kleedkamer of locker - kan je ook geen online aangifte doen. Onze vaststellingen ter plaatse zijn namelijk cruciaal voor het verdere verloop van het onderzoek. Neem dus onmiddellijk telefonisch contact op met de politie. Met dringende oproepen kan je terecht op het nummer 101. Voor aangiftes of meldingen die geen echt noodgeval zijn, bel je naar het algemeen nummer 050 44 88 44. 

Van een autodiefstal kan je geen aangifte doen via het internet. Ga in dit geval aangifte doen in het politiekantoor. Je vermijdt wachtrijen aan het loket als je op voorhand een online afspraak maakt. Het dichtstbijzijnde kantoor in jouw buurt vind je via de pagina Regio's. Breng indien mogelijk zoveel mogelijk informatie mee over je voertuig, zoals:

  • foto’s van (de schade aan) je wagen
  • nummerplaat
  • chassisnummer

Diefstal uit of vandalisme aan je voertuig, kan je wél online aangeven.

Bij een verkeersongeval: wanneer er veel schade is en er één of meerdere gewonden zijn, moet je altijd de politie bellen. Wij komen ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval vast te stellen. Voor dringende oproepen kan je terecht op het nummer 101. Als de schade beperkt is en er geen gewonden zijn, kan je samen met de tegenpartij zelf de schadeformulieren invullen, ondertekenen en opsturen. Het is in dat geval niet nodig de politie te verwittigen. Kom je er samen niet uit, dan kan de politie altijd ter bemiddeling ter plaatse worden geroepen. Voor aangiftes of meldingen die geen echt noodgeval zijn, bel je naar het algemeen nummer 050 44 88 44.

Je hebt op alle vragen nee geantwoord. Klik op onderstaande link om je aangifte online te doen. 

Vind jouw wijkinspecteur

Vul je straat en nummer in en klik op zoeken.