Vraag en antwoord

FAQ
 • Slachtoffer van oplichting via internet, wat te doen?

  Je gaat hiervoor best langs bij één van de politiekantoren als je effectief nadeel hebt ondervonden. Maak hiervoor zeker een afspraak via onze homepage.

  Krijg je vaak verdachte telefoontjes of mails maar ben je geen geld kwijt? Stuur die mails zeker door naar verdacht@safeonweb.be

  Hiervoor hoef je niet naar de politie te komen. 

   
 • Niet akkoord met een verkeersinbreuk, wat te doen?

  Als je een verkeersinbreuk niet erkent, dan kan je dit via verkeersboeten melden. In de rubriek FAQ vind je terug hoe je de boete kan betwisten.
 • Achtergelaten fiets/bromfiets? Waar en hoe melden?

  Voor achtergelaten fietsen kan je terecht bij de Fietsendienst. Voor achtergelaten bromfietsen kan je mailen naar pz.brugge@police.belgium.eu 

   
 • Verloren/gevonden voorwerp? Wat te doen?

  Hiervoor kan je mailen naar pz.brugge.onthaal@police.belgium.eu 

  Je kan hiervoor ook een online aangifte doen. Als je voorwerp een uniek nummer heeft (bv. serienummer GSM, tablet, ...) dan geef je dat nummer best mee. 

   
 • Hoe vraag ik een doorlaatbewijs ivm tonnagebeperking vrachtwagens in de Brugse binnenstad aan?

  In de Brugse binnenstad kunnen alleen vrachtwagens tot 12 ton leveren tijdens de venstertijden (06u–11u en 19u–21u). Buiten deze levertijden zijn geen voertuigen van meer dan 3,5 ton toegelaten. In uitzonderlijke gevallen kan je hiervan afwijken. Volgende informatie is dan wel vereist: laat weten welke adressen/handelszaken je belevert en motiveer waarom je niet kan leveren met vrachtwagen(s) tot 12 ton. Om een afwijking aan te vragen hebben we ook het identificatieverslag en kentekenbewijs nodig van de vrachtwagen. Stuur dit alles naar pz.brugge.korpschef@police.belgium.eu
 • Autocar in de binnenstad? Wat zijn de voorwaarden en hoe aan te vragen?

  Er geldt een algemeen verbod voor bussen in de binnenstad. Slechts bij uitzondering kan toelating worden gegeven. In geval van valiezenkoers is er geen speciale toestemming nodig. De chauffeur moet aan de hand van een hotelvoucher kunnen aantonen dat hij op weg is naar het hotel waar de groep afgezet/opgehaald wordt met hun bagage. Wanneer een chauffeur de binnenstad wil inrijden met een groep personen met een beperking (bv. rolstoelgebruikers) moet dit via pz.brugge.korpschef@police.belgium.eu aangevraagd worden. In alle andere gevallen dient de chauffeur zich te begeven naar de parking voor autocars dichtbij het station aan de Bargeweg. Aan de parking stopt een Lijnbus om eventuele passagiers te vervoeren van en naar het centrum.
 • Verlies van inschrijvingsbewijs?

  Enkel de laatstgekende eigenaar of erfgenaam waarop het voertuig werd ingeschreven kan hiervan aangifte doen. Hiervoor begeef je je altijd naar een van onze kantoren. Een politie-inspecteur moet het voertuig kunnen controleren. Is dat niet mogelijk? Dan kan je steeds een bericht sturen naar pz.brugge.onthaal@police.belgium.eu om een afspraak te maken. 

 

Vind jouw wijkinspecteur

Vul je straat en nummer in en klik op zoeken.