Campagne tegen alcohol en drugs

De Brugse politie en de preventiedienst van de Stad Brugge lanceren een campagne om bestuurders aan te sporen altijd nuchter achter het stuur te kruipen. Hierbij wijzen ze niet alleen op de gevaren van alcohol in het verkeer, die dankzij de BOB-campagnes al vrij goed gekend zijn. Met de campagneslogan ‘Heb je de bijsluiter gelezen?’ benadrukken Stad en politie dat ook drugs en bepaalde medicatie verdovende middelen zijn die ervoor zorgen dat je je ogen niet goed meer op de weg kan houden.  

Dat je niet dronken mag rijden, weet (bijna) iedereen. Maar uit controles blijkt dat sommige bestuurders (nog) niet voldoende beseffen dat bepaalde drugs en/of medicatie even gevaarlijk zijn. Om mensen hiervan bewust te maken, besloten de Brugse politie en preventiedienst de handen in mekaar te slaan. Met de verkeerspreventiecampagne ‘Heb je de bijsluiter gelezen?’ wil men bestuurders er op wijzen dat alcohol, drugs en bepaalde medicatie diverse bijwerkingen hebben, waarmee je jezelf en anderen in gevaar kan brengen op de weg. Wie onder invloed is van welk middel dan ook, kruipt dus best niet meer achter het stuur.

Simultaan met deze preventieve campagne maakt de Brugse politie ook haar ZAD-verkeersacties bekend. Onder de noemer #ZAD (rij zonder alcohol en drugs) zal het Brugs verkeersteam op geregelde tijdstippen doorheen het hele jaar op alcohol én drugs controleren. Met de ZAD-acties sluit de Brugse politie ook perfect aan bij de jaarlijkse nationale BOB-campagne, in december, januari, juli en augustus. Op die manier worden ook in de overige maanden bestuurders gesensibiliseerd om het hele jaar door bewust achter het stuur te kruipen.

Om de campagne te ondersteunen, zullen hier en daar affiches opduiken en flyers worden uitgedeeld. Zo organiseert de preventiedienst diverse acties in de uitgaansbuurt. De politie plant meerdere controles, die al dan niet zullen worden aangekondigd.

Meer info op rijaltijdnuchter

  • doosje

Vind jouw wijkinspecteur

Vul je straat en nummer in en klik op zoeken.