Corona: code geel

Afgelopen vrijdag besliste Het Overlegcomité dat vanaf vandaag code geel van de coronabarometer van kracht is. Zo is het Covid Safe Ticket (CST) niet langer verplicht net zoals het dragen van een mondmasker bij evenementen, in winkels en in de horeca. Bovendien mag ook in het onderwijs het mondmasker achterwege gelaten worden. Ook de telewerkplicht vervalt. Enkel wie met het openbaar vervoer reist of in de (woon)zorgsector werkt, moet nog een mondkapje dragen. Er zijn ook geen beperkingen meer voor concert- en theaterzalen. 

Ook wie naar België reist, hoeft geen Passenger Locator Form (PLF) in te vullen tenzij je uit een land komt buiten de EU die niet op de witte lijst staat.  

Vanaf 17 maart versoepelen ook de test- en quarantaineregels. Alleen wie besmet is, moet nog een week in isolatie blijven. Gezinsleden die een hoogrisicontact hadden, hoeven nu niet langer in quarantaine. Hierbij is er geen onderscheid meer tussen gevaccinneerden en niet-gevaccineerden. Wel wordt gevraagd om een zelftest te doen en eventueel een mondmasker op te zetten. 

 

Vind jouw wijkinspecteur

Vul je straat en nummer in en klik op zoeken.