Corona: strengere maatregelen

De besmettingscijfers gaan opnieuw de lucht in. Ook de ziekenhuisopnames nemen toe en dus besloot de overheid om de Corona maatregelen opnieuw te verstrengen. Doel is vooral om de ziekenhuizen niet te overbelasten, de scholen en de bedrijven te kunnen openhouden en een lockdown zoals in het voorjaar te vermijden. Onthoud alvast het cijfer 4 voor contacten met anderen, binnen én buiten én op afstand. Ook op café zit je met maximum 4 personen aan een tafel. 

Welke regels gelden er nu tot 9 november ?

Naast de 6 gouden basisregels (handen wassen, afstand houden, beperken contacten, veel buiten vertoeven, kwetsbare mensen beschermen en regels respecteren)  en het dragen van een mondmasker op drukke plekken, zijn er weer een aantal zaken gewijzigd. 

  • Het aantal nauwe contacten is nu beperkt tot 3 personen per maand. Met deze 3 mensen mag je dus knuffelen en is afstand niet nodig. 
  • Los van deze dichte contacten mag je wel nog 4 andere mensen tegelijkertijd uitnodigen thuis. Met hen moet je wel afstand houden (indien afstand onmogelijk is best een mondkapje aandoen).
  • Ook buiten mogen (spontane) samenscholingen met slechts 4 personen (met uitzondering van grotere gezinnen).
  • De cafés sluiten in Brugge om 23 uur. Je mag er met maximum 4 mensen aan een tafel zitten (met uitzondering van grotere gezinnen).
  • Op restaurant mag je met maximum 10 tafelen en gaan de deuren pas om 1 uur dicht.

 

sport

Hou sporten gezond

Met de Corona epidemie is buiten vertoeven nog meer dan anders een sterke aanrader. Net zoals veel bewegen, wat de natuurlijke weerstand bevordert. Sporten is dus gezond en kan je doorheen deze moeilijke periode helpen. Maar opgelet: wees ook in de sportclubs alert en hou ook daar rekening met de voorschriften. Als je in clubverband sport, weet dat in de kantine ook dezelfde maatregelen gelden als in de cafés: met maximum 4 aan een tafel en mondkapje op als je rondwandelt. Idem voor het verenigingsleven. Ook bij die bijeenkomsten is extra waakzaamheid nodig. 

Ook nog eens een herhaling waard: draag altijd een mondmasker op het openbaar vervoer. Dat is verplicht. Net zoals de mondmaskerplicht in sommige Brugse (drukkere) centrumstraten nog steeds van kracht is. Wie op die plaatsen geen mondmasker draagt, riskeert een boete. Je moet trouwens altijd en overal een mondmasker bij je hebben. 

Vind jouw wijkinspecteur

Vul je straat en nummer in en klik op zoeken.