Coronabarometer

Sinds 28 januari 2022 beschikken we over een coronabarometer. Drie kleurencodes zullen aangeven of de situatie in de ziekenhuizen onder controle is (geel), de druk stijgt (oranje) of het risico op overbelasting toeneemt (rood). Wanneer code geel van kracht is, worden minder dan 65 mensen per dag opgenomen in het ziekenhuis en zijn er minder dan 300 IC-bedden bezet. Bij meer dan 150 opnames en 500 mensen op de IC, is code rood van toepassing. Naargelang de kleur, gelden er verschillende maatregelen op gebied van evenementen, horeca en vrije tijd.

Momenteel staat de coronabarometer op rood. Dat wil zeggen dat er momenteel binnen enkel evenementen met zittend publiek toegelaten zijn. Evenementen waarbij je geen afstand kan houden, zijn verboden. Huwelijken zijn wel nog toegestaan. Het dragen van een mondmasker en het Covid Safe Ticket (CST) blijven verplicht vanaf 50 personen. Openluchtevenementen met zowel een zittend als staand publiek zijn wel toegelaten. Ook buiten is het mondmasker verplicht en moet je het Covid Safe Ticket vanaf 100 personen tonen. 

Wat de horeca betreft, mag alles openblijven tot middernacht. De mondmaskerplicht voor personeel en klanten blijft gelden net zoals het CST. Discotheken en danscafé blijven voorlopig dicht. Binnenactiviteiten zoals bowling-, snooker-, biljart- en dartszalen, pretparken, binnenspeeltuinen, dierenparken, subtropische zwembaden, casino’s en wedkantoren mogen wel de deuren openen. Tot slot mogen evenementen met publiek zoals sportwedstrijden 70% van hun capaciteit benutten.

Voor meer info over de evolutie van het coronavirus in Brugge kan je terecht op de website van de stad.  

Vind jouw wijkinspecteur

Vul je straat en nummer in en klik op zoeken.