Druktebarometer

Wie naar Brugge afzakt om te shoppen en/of het lichtfestival Wintergloed te bezoeken, kan best eerst de druktebarometer raadplegen. Deze barometer, die gebaseerd is op metingen van gsm-signalen, geeft op het eigenste moment aan hoe druk het is in de winkelzone tussen ’t Zand en de Markt enerzijds en langs het parcours van Wintergloed anderzijds.

Er zijn 4 waarden of kleurencodes te zien: rustig - gezellig - druk -heel druk. Van zodra de barometer geel kleurt, en het dus al behoorlijk druk is, wacht je beter af om naar Brugge te komen. De barometer wordt trouwens om het kwartier geüpdatet en geeft dus een realistisch beeld weer. 

Op het terrein blijven politie, Covid coaches en gemeenschapswachten uiteraard waakzaam en kunnen bepaalde drukke plekken tijdelijk worden afgesloten. De hoofdwinkelstraten zijn ook verkeersvrij op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 11 en 18u. Dat is ook het geval op maandag 28 december, dinsdag 29 december en woensdag 30 december. Fietsers moeten er dan ook afstappen. 

De druktebarometer vind je hier terug op de website van Brugge

Vind jouw wijkinspecteur

Vul je straat en nummer in en klik op zoeken.