Exit Corona: maatregelen wijzigen lichtjes

Een nieuwe veiligheidsraad rond de Coronacrisis vandaag en dus werd ook nu weer gesleuteld aan de Corona maatregelen. Zoals bij elke aanpassing blijven de basismaatregelen van kracht. Handen wassen en eventueel ook ontsmetten, geen handen schudden, afstand houden, thuis blijven als je je ziek voelt...deze gouden regels zijn bij elke epidemie nuttig en blijven dus ook nu gelden. 

De sociale bubbel - dat zijn de mensen die je mag vastnemen- blijft op maximum 5 mensen zoals voorheen. Daarnaast mag je wel vrienden en familie zien, maar dat mogen er op hetzelfde moment niet meer dan 10 zijn. Bij deze mensen moet je dus wel afstand houden maar zijn de contactmomenten wel onbeperkt. Je kan elkaar dus zo vaak zien als je wil, maar elkaar knuffelen, kan helaas niet. Dit was eerder ook al zo, maar hier was enige verwarring rond. 

Wat wijzigt er straks dan wel?

  • Je mag vanaf maandag 24 augustus wel weer gaan winkelen met 2 én er geldt geen tijdslimiet meer (mondmasker in winkels nog steeds verplicht)
  • Indoor mogen straks weer 200 mensen samenkomen, in open lucht 400 personen 
  • Dat geldt ook voor gebedshuizen en sportwedstrijden (burgemeester kan bij events afwijkingen toestaan mits extra afspraken)
  • Rouwmaaltijden mogen door 50 mensen worden bijgewoond
  • De scholen gaan zoals voorzien op 1 september allemaal open (mondmasker +12 verplicht)
  • Koppels die door grenzen gescheiden zijn, kunnen elkaar weer bezoeken (vanaf 1 september)

Deze maatregelen gelden tot eind september 2020. Dan komt de Veiligheidsraad opnieuw samen om te evalueren en bij te sturen waar nodig.

Een nationale maatregel omtrent mondmaskerplicht is er niet. Elke gemeente/stad beslist daar nog steeds eigenhandig over. Er wordt dus aangeraden altijd een masker bij je te hebben zodat je die kan opzetten waar het druk is of waar het verplicht wordt. In Brugge is een mondmasker alleen verplicht in het drukke stadscentrum, in de shoppingstraten en de druk bezochte toeristische plekjes (en uiteraard in winkels en horeca als je rondwandelt). Je vindt de stadskaart terug op de website van onze stad

Meer info over de Coronacrisis vind je ook nog altijd op de website van het Crisiscentrum

 

  • campo solar
corona shoppen

Vind jouw wijkinspecteur

Vul je straat en nummer in en klik op zoeken.