Fase 2 werken Expresweg

Sinds begin maart is Wegen en Verkeer aan het werk op de Expresweg (N31) in BruggeOver een afstand van iets meer dan 4 kilometer krijgen beide weghelften een grondige opknapbeurt. In een eerste fase was de rijrichting Zeebrugge aan de beurt. In de week van 10 mei wisselt de werf van kant, richting E40 dus. De exacte datum is afhankelijk van de weersomstandigheden.

werken expresweg

Onderhoud halverwege

Om de hinder te beperken, wordt het onderhoud van de Expresweg opgesplitst in verschillende fases. Sinds maart was het gedeelte richting Zeebrugge aan de beurt, tussen de brug over Waggelwater en de Blankenbergse Steenweg (N371). De aanleg van een nieuwe asfaltlaag is intussen gebeurd. In de week van 10 mei start de aannemer op de andere weghelft. Die werken duren opnieuw zo’n twee maanden, tot midden juli 2021.

Op- en afritten afgesloten

Net als in de eerste fase, worden ook nu enkele op- en afritten van de Expresweg afgeslotenZowel de oprit aan de Blankenbergse Steenweg (N371) als die aan de Oostendse Steenweg (N9) gaat gedurende twee maanden toe. Om de Expresweg richting binnenland op te rijden, rijd je dus best naar de oprit aan de Bevrijdingslaan (N351). Ook de afrit aan de Oostendse Steenweg gaat twee maanden toe. De afrit aan de Blankenbergse Steenweg blijft altijd open. Richting kust (Zeebrugge) gaan vanaf 12 mei alle op- en afritten opnieuw open.

Vind jouw wijkinspecteur

Vul je straat en nummer in en klik op zoeken.