Glasverbod tijdens oudejaarsnacht

Op oudejaarsavond zakken heel wat Bruggelingen en toeristen af naar de Brugse binnenstad om de overgang van oud naar nieuw in gezelschap en in een mooi decor te vieren. Na De Warmste Week doet ’t Zand trouwens opnieuw dienst als evenementensite voor ‘Brugge Feest’. Ook dit event kan makkelijk 15.000 toeschouwers lokken. Om de veiligheid te vrijwaren, nemen stad en politie bijkomende maatregelen en geldt er -net zoals tijdens DWW- een glasverbod op het openbaar domein.

afval bekers

Brugge Feest

‘Brugge Feest’ wordt als een massaevenement beschouwd en uit de risico-analyses blijkt dat bijkomende maatregelen nodig zijn. Zo vormen glazen recipiënten wel degelijk voor een extra risico. Ze zorgen niet alleen voor materiële schade maar aanwezigen kunnen zich ook verwonden aan de scherven die achterblijven. Glazen kunnen bovendien ook als wapen worden gebruikt als het plots uit de hand loopt. Aan de hand van een burgemeestersbesluit geldt er binnen een bepaalde perimeter en tijdspanne een glasverbod op het openbaar domein.

oudejaar

Herbruikbare bekers

Waar en wanneer?

Op zondag 31 december 2023 vanaf 18 uur tot 1 januari om 6 uur geldt er een glasverbod op ’t Zand en bij uitbreiding ook in de Brugse uitgaansbuurt (Eiermarkt, Markt, Kuipersstraat, Langestraat, …). Het is dan verboden om al dan niet alcoholische dranken in een glas en in geopende glazen recipiënten (bv. flessen) in het bezit te hebben op openbaar domein.De horecazaken op ’t Zand werken trouwens -zoals tijdens De Warmste Week- met de herbruikbare bekers van de stad. Bezoekers kunnen deze bekers opnieuw deponeren in de voorziene containers. Wie er 20 bijeen spaart en terugbrengt, wordt opnieuw beloond met een gadget. 

Voor het volledige burgemeestersbesluit, surf naar de website van de stad

    

Vind jouw wijkinspecteur

Vul je straat en nummer in en klik op zoeken.