Helft tweewielers niet in orde

Op vrijdag 2 december hielden we een grootschalige actie gericht op tweewielers. Fietsers, bromfietsers en bestuurders van (e)steps werden gecontroleerd op verlichting, gsm-gebruik en rijgedrag. Iets meer dan de helft bleek niet in orde te zijn. De dag erna was er ook een gerichte controle van voertuigen in het kader van het ‘weekend zonder alcohol’. 6% van de gecontroleerde bestuurders had een glas te veel op.

 

fietscontrole

Verlichting en gsm-gebruik

Het rapport voor tweewielers is niet al te best. Van de 236 gecontroleerde tweewielers bleken er 124 bestuurders niet in orde. Bij de fietsers ging het daarbij vooral om gebrekkige fietsverlichting (50), gsm-gebruik (20) en rijden zonder handen (18). Verder waren er ook fietsers die een verbodsbord negeerden of een passagier vervoerden op hun bagagerek. Bij de bromfietsers waren de overtredingen heel uiteenlopend met inbreuken op vlak van verzekeringen, opfokken van het voertuig, luide uitlaat enz. 7 bromfietsen werden meteen ingehouden. 124 bestuurders kregen wel 10 op 10 en werden beloond met een gadget. Het feit dat de helft van de tweewielers niet in orde bleek, toont aan dat preventie én repressie broodnodig blijven!  

zad

Weekend zonder alcohol

Op zaterdagavond vond er ook een gerichte actie plaats in het kader van het weekend zonder alcohol. Samen met de collega’s van Politie Damme/Knokke-Heist werden autobestuurders gecontroleerd op rijden onder invloed van drugs en alcohol. In de Maalse Steenweg werden 178 voertuigen en langs de Damse Vaart-Zuid later op de avond nog eens 55 wagens tegengehouden. 6% of 14 chauffeurs liepen er tegen de lamp. 13 bestuurders hadden een glas te veel op, 1 chauffeur was onder invloed van drugs. Er waren ook enkele bestuurders die niet over de juiste boorddocumenten beschikten. De preventiedienst kon 205 bestuurders, die wel met alles in orde bleken, belonen met een #ZAD-pakketje. (#ZonderAlcoholenDrugs)

Vind jouw wijkinspecteur

Vul je straat en nummer in en klik op zoeken.