Hoe raak ik het vlotst op De Warmste Week?

Van maandag 18 tot en met zondag 24 december strijkt De Warmste Week neer op ’t Zand in Brugge. Een bijzonder warm én succesvol evenement dat zoals elk jaar veel mensen lokt met onder meer een hele reeks gratis concerten. De eindejaarsperiode in Brugge belooft sowieso al gezellig druk te worden met de shoppingdagen, Wintergloed en de kerstmarkt. Al deze initiatieven hebben uiteraard impact op de mobiliteit in de stad.

Op 't Zand, waar de radioshow en concerten plaatsvinden, gelden de hele week bijzondere verkeersmaatregelen. De Vrijdagmarkt is elke ochtend vanaf 8 uur verkeersvrij.

t Zand zelf is die week elke dag verkeersvrij vanaf 11 uur. Om die reden verandert de (korte) Zilverstraat van rijrichting, zodat je via de Ezelstraat, de Geldmuntstraat en de (korte) Zilverstraat tot in de Steenstraat geraakt. 

Om verkeersproblemen te voorkomen, raden we de bezoekers aan om zich slim te verplaatsen, door vooraf goed na te denken welk vervoersmiddel het meest geschikt is om naar het evenement af te zakken. Neem ons advies hieronder dus zeker door en plan je traject tijdig.

movilo

Woon je in Brugge en de deelgemeenten?



Dan ga je best te voet, met de fiets of met de bussen van De Lijn.

  • TE VOET

    Wie op wandelafstand van het centrum woont, kan best te voet richting 't Zand. Zo geniet je intussen ook nog van de kerstsfeer en kan je zelfs het parcours van Wintergloed meenemen als dit op je weg ligt.
  • FIETS

    Woon je iets verder van de stad maar is het traject toch haalbaar met de fiets? Spring dan zeker op je tweewieler. Er zijn extra fietsenstallingen voorzien in de omgeving zoals aan het Beursgebouw, langs de Vesten,...

    Ook de fietsenparking onder 't Zand blijft toegankelijk!
  • BUS

    Woon je in een Brugse deelgemeente en is het iets te ver fietsen voor jou? Dan zijn er voldoende bussen richting het centrum. Check de website van De Lijn hoe laat je een bus hebt. 
randparkings

Woon je buiten Brugge?

Dan kies je best voor de trein, de bus of rij met de wagen richting randparking!

  • TREIN

    Wie beslist om richting Brugge te sporen, checkt uiteraard vooraf wanneer je de laatste trein terug naar huis hebt. Er zijn altijd treinen terug, voor de meeste bestemmingen zelfs tot net na de hoofdact. 

    Wie bv. nog naar Kortrijk (trein 22u57) of Knokke-Heist (trein 22u30) terug naar huis moet, kan nog net de hoofdact van 21 tot 22u meepikken. Wie naar Oostende, Gent of Brussel spoort, heeft zelfs nog een trein na 23u en dus kan je ook nog de DJ-set om 22u bijwonen. (zie ook tabel hieronder voor de laatste treinen vanuit Brugge)

    Regel je treinrit via de website van de NMBS

     
  • BUS

    Ook voor wie in het Brugse ommeland woont, zijn er voldoende bussen richting Brugge. Check welke bussen er heen en terug rijden via de routeplanner van De Lijn.

     
  • AUTO-RANDPARKING-GRATIS BUS

    Kom je toch met de wagen? Dan is het slim om je zeker naar de avond toe meteen richting randparking te begeven. Wie al overdag naar Brugge komt met de auto, zal misschien sneller richting de stadsparkings en de parking aan het Station rijden. Die parkings kunnen dus vrij snel volzet raken.

    Geen nood, er zijn heel wat randparkings met GRATIS busdienst. Tot maar liefst 1 uur 's nachts kan een bus van De Lijn je om het halfuur terug naar de wagen brengen. Dit geldt voor de parkings op de pancarte hiernaast.
laatste treinen uit brugge
afritten en randparkings

Vind jouw wijkinspecteur

Vul je straat en nummer in en klik op zoeken.