Kampioenenfeest Club Brugge

Voor de derde keer op rij werd Club Brugge landskampioen van het Belgische voetbal. Na twee vieringen die door de Coronacrisis werden uitgesteld, zal dit feest nu dubbel en dik gevierd worden.

Zondag 22 mei: kampioenenviering op de Platse in Sint-Andries

Het stadsbestuur gaf zijn goedkeuring aan Horeca Brugge voor het organiseren van een kampioenenviering op de Platse in Sint-Andries op zondag 22 mei van 14 uur tot middernacht. 

Maandag 23 mei 2022: kampioenenviering op de Markt

Op maandag 23 mei zullen Stad Brugge en Club Brugge een kampioenenviering op de Markt organiseren. De spelers en de staf van Club Brugge worden er gehuldigd op een podium. Aan deze ontvangst wordt een groot feest gekoppeld. De feestelijkheden starten om 18 uur. 

 

club kampioen

Verkeers- en veiligheidsmaatregelen 23 mei

Op maandag 23 mei zullen de Steenstraat, Markt en Wollestraat (tussen Markt en Oude Burg) afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer vanaf 16 uur. Specifiek in de Zuidzandstraat is verkeer verboden tijdens de passage van de bussen van Club Brugge.

Ook de laad- en loszones in de Wollestraat, Philip Stockstraat en Eiermarkt worden vanaf 16 uur voorbehouden.

Het einde van bovenstaande verkeersmaatregelen kan op dit ogenblik nog niet exact worden bepaald en is sterk afhankelijk van het verloop van de gebeurtenissen.

Het gebruik van pyrotechnisch materiaal tijdens de optocht is ten stelligste verboden. Rookbommen en Bengaals vuur kunnen ernstige brandwonden veroorzaken. De optocht is een familiaal gebeuren. Denk dus aan de veiligheid van alle aanwezige kinderen!

We vragen aan de supporters om met de fiets naar de stad te komen. Op de Burg zijn extra mobiele fietsenstallingen voorzien. Je kan ook fietsen kwijt onder 't Zand en onder het Beursplein. 

Tot slot: hou het proper en laat geen afval achter op de openbare weg. Er staan voldoende vuilnisbakken. 

Meer info over het programma op de website van de stad

Vind jouw wijkinspecteur

Vul je straat en nummer in en klik op zoeken.