Nieuwe campagnefilm

Politie Brugge pakt uit met een nieuwe campagnefilm om de zone voor te stellen maar ook om mensen warm te maken bij Politie Brugge aan de slag te gaan. De Brugse politie heeft voortdurend nieuwe mensen nodig. Er zijn nu en dan openstaande vacatures voor burgerpersoneel maar het Brugse korps kampt vooral met een tekort aan geüniformeerde medewerkers. Dit is geen nieuw gegeven maar het tekort laat zich wel steeds meer voelen. Zeker nu de rekruteringsprocedure recent gewijzigd werd en lokale zones zelf meer zeggenschap krijgen.

 

 

nina en cobra

Nieuwe selectieprocedure

Wie bij de politie wil werken, moet sowieso een reeks kennistesten, psychologische en fysische proeven doorlopen. Dat gebeurt nog steeds in Brussel, georganiseerd door Jobpol, de dienst Rekrutering en Selectie van de geïntegreerde politie. De Lokale en Federale Politie slaan voor rekrutering immers al jaren de handen in mekaar. Eerste wijziging is dat de doorlooptijd van deze selectieproeven nu minder lang zou duren.

Wie slaagt voor de algemene selectieproeven, komt nu ook direct in een wervingsreserve terecht. Je krijgt vervolgens meteen de kans om te solliciteren voor een specifieke functie bij een lokale zone of federale dienst naar keuze, afhankelijk van de openstaande vacatures. Ook dat is volledig nieuw. Vroeger begonnen aspiranten pas te solliciteren naar het einde van hun studie toe, wat gebeurde via algemene selectierondes per klas. Minder op maat van elke zone dus.

Wie in het nieuwe systeem geslaagd is voor de laatste selectietest bij een korps naar keuze, kan de basisopleiding starten in een politieschool. Op dat moment weet je dus al in welke functie én zone je na het afstuderen terechtkomt.

freerunner

Herbert Flack en Pieter Aspe

De nieuwe rekruteringsregels zorgen ervoor dat elk korps de vacatures in een veel vroeger stadium bekend moet maken en bovendien veel meer mensen moet aanspreken dan vroeger. Politie Brugge probeert dit alvast met de schattige 10-jarige actrice Oona Debruyne en de warme stem van Herbert Flack, Vlaanderens bekendste rechercheur uit de fictiereeks van de betreurde Brugse auteur Pieter Aspe. Daarnaast stonden heel wat medewerkers van Politie Brugge op de filmset. Dat was bij momenten al even spannend als het echte politiewerk…

Campagnefilm via ons Youtube kanaal

Meer info over de selecties bij Politie Brugge op onze rekruteringswebsite

 

Vind jouw wijkinspecteur

Vul je straat en nummer in en klik op zoeken.