Nieuwe selectieprocedure politie

De selectieprocedure voor uniformfuncties bij de politie is recent gewijzigd. Wie bij de politie wil werken, moet sowieso een reeks kennistesten, psychologische en fysische proeven doorlopen. Dat gebeurt in Brussel, georganiseerd door Jobpol, de dienst Rekrutering en Selectie van de geïntegreerde politie. De Lokale en Federale Politie slaan voor rekrutering immers al jaren de handen in mekaar. Via Jobpol kies je zelf op welk moment je de testen aflegt.

Wat is er nu veranderd? De doorlooptijd van de selecties is nu korter dan vroeger. Dat betekent dat je dus sneller je opleiding kan starten als je slaagt voor de toelatingsproeven.

Wie slaagt voor de algemene selectieproeven, komt meteen in een wervingsreserve terecht. Je krijgt direct de kans om te solliciteren bij een lokale zone of federale dienst naar keuze, afhankelijk van de openstaande vacatures. Ben je geslaagd voor deze laatste selectietest? Dan mag je de basisopleiding aanvatten in een politieschool naar keuze. Je weet dus al in welke functie én zone je na je opleiding zal terechtkomen. Ook dat is nieuw! Vroeger kon je pas naar het einde van je opleiding toe solliciteren.

Als je de opleiding succesvol afgerond hebt, kan je dus meteen aan de slag in de zone of dienst waar je gesolliciteerd hebt en waar je al voor je studies aan de politieschool een functie toegewezen kreeg.

Als derde grootste politiezone in Vlaanderen en grootste zone in de provincie West-Vlaanderen, is de Brugse Politie meestal op zoek naar nieuwe inspecteurs voor diverse functies.  Hou dus zeker onze rekruteringswebsite en jobpol in de gaten, en schrijf je in voor de selectieproeven! 

Vind jouw wijkinspecteur

Vul je straat en nummer in en klik op zoeken.