Nieuwe verkeersmaatregelen in de stad

vanaf 1 juli wordt de Brugse binnenstad een autoluw gebied. Brugge centrum wordt een fietszone en er is ook een nieuw bussenplan. Met al deze nieuwe verkeersmaatregelen wil het stadsbestuur de luchtkwaliteit verbeteren en de stad aangenamer maken voor wandelaars, fietsers en voor wie gaat shoppen.

Ook nu reeds zijn bepaalde winkelstraten autoluw en/of autovrij. Straten die autoluw zijn, laten wel nog bepaalde wagens toe die gecontroleerd worden aan de hand van nummerplaatherkenning. Dat is voortaan elke dag het geval in de Katelijnestraat en in het weekend ook in de Geldmundstraat en Zuidzandstraat. De Steenstraat zal elke namiddag autovrij zijn. Daar kan dus geen enkele wagen door, behalve hulpdiensten, stadsdiensten, koetsen, geldtransporten enz. (meer info op de website van de stad)

Een deel van de Brugse binnenstad wordt ingekleurd als 'fietszone'. Het gaat om een netwerk van aaneengesloten fietsstraten. De fietser staat er centraal waarbij gemotoriseerd verkeer achter de fietser moet blijven rijden en niet sneller mag dan 30km/u. Alle info hierover vind je op de website van Stad Brugge

Tot slot komt er ook een nieuw bussenplan, dat ook elders in Vlaanderen wordt uitgerold. De grote dieselbussen verdwijnen uit het historische centrum. Passagiers moeten dus overstappen op kleinere elektrische bussen. Het station en 't Zand zijn hierbij de centrale punten om over te stappen. 

Vind jouw wijkinspecteur

Vul je straat en nummer in en klik op zoeken.