Openbedrijvendag op 2 oktober

Op zondag 2 oktober 2022 gooit Politie Brugge de deuren van het Politiehuis open voor Openbedrijvendag. Naast rondleidingen voor klein en groot en een uitgebreide jobbeurs, zijn er nog tal van leuke activiteiten voorzien zoals ‘escape@politiebrugge’. Het gaat om een escaperoomspel waarbij bezoekers in een tiental minuten uit een politiecel moeten trachten te ontsnappen. Een unieke en spannende uitdaging waarbij je bovendien ongestraft naar buiten kan wandelen.    

escaperoom

Ontsnap uit een politiecel

Na 2 Coronajaren krijgen heel wat bedrijven op zondag 2 oktober weer de kans om hun deuren te openen voor het grote publiek voor Openbedrijvendag. Ook zij doen mee mee en willen bezoekers een leuke dag bezorgen met een zeer gevarieerd programma, naast de gebruikelijke rondleidingen voor jong en oud:

> Met movies@politiebrugge kunnen bezoekers een selectie aan foto’s en filmpjes bekijken en mogen ze ook zelf even voor de fotolens staan.

> work@politiebrugge betreft een uitgebreide jobbeurs waar alle functies binnen onze organisatie persoonlijk toegelicht worden op diverse standen.

> Met escape@politiebrugge geven we bezoekers de kans om te ontsnappen uit een van onze politiecellen.

Daarnaast is er ook een demonstratie met honden, is er kindergrime voor de allerkleinsten en zijn er spelletjes voorzien voor jonge speurneuzen. De rondleidingen brengen je doorheen het politiegebouw waar je tekst en uitleg krijgt over de recherche, dienst verkeer, personeelszaken enz. Het Politiehuis is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Inschrijven voor Openbedrijvendag is niet nodig. Behalve voor het escapespel: hiervoor kan je je ter plaatse inschrijven. 

Ook het Politiemuseum aan de overkant van het Politiehuis is die dag open. 

grime

Vind jouw wijkinspecteur

Vul je straat en nummer in en klik op zoeken.