Schuilt er ook een politie-inspecteur in jou ?

De Brugse politie werft bijkomend 10 nieuwe politie-inspecteurs aan. Wie zich geroepen voelt om bij de politiezone Brugge aan de slag te gaan, kan zich nog tot eind oktober inschrijven voor een ‘apart en versneld’ selectietraject.

Wie bij de politie wil werken, moet sowieso een reeks redeneer- en taaltesten, psychologische en fysische proeven doorlopen. Dat gebeurt in Brussel, georganiseerd door de dienst Rekrutering en Selectie van de geïntegreerde politie. De lokale en federale politie slaan voor rekrutering immers al jaren de handen in mekaar. Wie slaagt, kan in de politieschool in zijn of haar provincie terecht, maar weet na 1 jaar studeren en een politiediploma op zak, niet altijd waar hij of zij uiteindelijk terecht komt. Wie dus in de West-Vlaamse Politieschool afstudeert, loopt kans om ver weg van Brugge aan de slag te moeten. Als student kan je via de zogenoemde ‘mobiliteit’ tijdens het school lopen al kijken welke vacatures er bij de federale en lokale politie openstaan en zo her en der beginnen solliciteren.

  • figuranten
chelsea

PERSONEELSTEKORT

In Brugge kampt de politie al een tijdje met een personeelstekort. Wie afstudeerde aan de politieschool en op een werkplek in Brugge hoopte, werd vaak door de federale overheid gedwongen ingezet in Brussel, Antwerpen of Gent of in een meldkamer van de federale politie. Als derde grootste politiezone in Vlaanderen met bijzonder veel uiteenlopende opdrachten, is het personeelstekort goed voelbaar en dus maakt het korps nu extra budget vrij voor ‘bijkomende aanwervingen’. Hierbij mikt politie Brugge zowel op schoolverlaters als op energieke mensen die een carrièreswitch overwegen.

andy

FAST TRACK

Bovenop de gewone selectieprocedure loopt er nu een bijzonder traject waar maximum 124 geïnteresseerden kunnen op inschrijven. Wie in aanmerking komt, kan in december in 2 weken tijd alle proeven doorlopen (tussen 2 en 13 december 2019). Deze ‘fast track’ procedure is een grote troef want normaal gezien spreiden de examens zich over vele maanden.

Wie voor alle testen slaagt, kan in april 2020 starten in de WPS, de West-Vlaamse Politieschool in Zedelgem. Je moet er uiteraard wel voor zorgen dat je in de top 10 van de selectie belandt. Tijdens de opleiding word je trouwens al maandelijks vergoed en in dit geval ben je dan ook al zeker van je werkplek. Wie een jaar later, in april 2021, afstudeert, kan dan meteen starten in Brugge. De hele opleiding wordt betaald door Politiezone Brugge. Enige voorwaarde is dat je dan wel 8 jaar in het Brugse korps blijft werken.

Voor meer info kan je bellen naar 050/47 29 47 of surfen naar onderstaande rekruteringswebsite.

Vind jouw wijkinspecteur

Vul je straat en nummer in en klik op zoeken.