Vergunning aanvragen 100% digitaal

Wie vanaf 1 oktober 2020 een vergunning aanvraagt voor de inname van openbaar domein, kan dat voortaan 100% digitaal. Tot nog toe waren de invulformulieren wel raadpleegbaar op onze website maar die documenten moesten eenmaal ingevuld nog gemaild worden waarop we een papieren dossier opmaakten. Met het platform EagleBe is die papiermolen voorgoed verleden tijd. Met de lancering worden nu ook de tarieven aangepast.

  • bouwwerf
digitaal

Digitaal platform

Wil je als Bruggeling een container plaatsen voor verbouwingswerken of wil je enkele parkeerplekken inpalmen voor een verhuis ? Dan moet je een vergunning aanvragen bij Politie Brugge om voor een bepaalde periode een stukje openbaar domein in te palmen. De nodige formulieren waren tot nog toe wel te vinden op deze website, konden ook digitaal worden ingevuld maar moesten wel nog (manueel) terug gemaild worden. Daarop stelde de dienst Verkeersbelemmeringen een papieren dossier op. Die tijdrovende handelingen zijn nu voorgoed verleden tijd. Via het digitaal platform EagleBe, dat op 1 oktober in werking treedt, kan de Bruggeling heel snel de juiste webformulieren terugvinden en invullen.

EagleBe heeft heel wat voordelen:

  • Verlagen administratieve werklast
  • Eenvoudige aanvraag voor gebruikers
  • Versnelde procedure aanvraag voor vergunning (5 werkdagen voor lichte hinder, max. 20 werkdagen voor sterke hinder)
  • Ingebruikname openbaar domein zichtbaar op website 'hinder in kaart' 
  • Aanvragers zien meteen of de vergunning gratis dan wel betalend is

 

tarieven

Nieuwe tarieven

Met de lancering van het digitaal platform verlagen ook de tarieven in de binnenstad. Het tariefreglement wordt wel uitgebreid naar de ontsluitings- en verbindingswegen in de Brugse randgemeenten. Bedoeling is om ook daar de duurtijd van werken te drukken.

Meer info over de tarieven vind je op de website van de stad

Vind jouw wijkinspecteur

Vul je straat en nummer in en klik op zoeken.