Werken Expresweg N31

Begin maart 2021 krijgt de Expresweg (N31) een opknapbeurt. De werkzaamheden zullen pas na de zomer afgerond zijn. Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt op diverse plaatsen het wegdek. Ook de bruggen over de Oostendse Steenweg en de Oostendse Vaart worden gerenoveerd.

Het onderhoud vindt plaats in diverse fases:

  • Fase 1: Van begin maart tot mei 2021 wordt de weghelft richting kust aangepakt, tussen de brug over de Oostendse Vaart en de Blankenbergse Steenweg (N371).
  • Fase 2: Zodra de ene weghelft klaar is, starten de werkzaamheden op de weghelft richting E40, ook tussen Waggelwater en de Blankenbergse Steenweg

 

 

werken N31

Verkeershinder

Nu al vinden er voorbereidende werken plaats langs de ventwegen. In de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 februari en ook vrijdagnacht 26 op 27 februari worden er herstellingswerken uitgevoerd. Vanaf maandag 1 maart worden dan de doorsteken in de middenberm aangelegd. Die zijn nodig om het verkeer naar de andere weghelft te loodsen.

De eigenlijk onderhoudswerken starten op maandag 8 maart en zullen de nodige verkeershinder met zich meebrengen. Tijdens de werkzaamheden blijft de Expresweg in beide richtingen open voor verkeer. Wanneer er op de ene weghelft gewerkt wordt, rijdt al het verkeer op de andere weghelft over versmalde rijstroken en geldt er een snelheidsbeperking van 50 km/uur. Er zullen ook enkele op- en afritten afgesloten worden. (oprit Oostendse Steenweg richting kust wordt afgesloten - afrit Oostendse en Blankenbergse Steenweg afwisselend gesloten)

 Meer info vind je op de website van Wegen en Verkeer

Je kan ook met vragen terecht bij PZ.Brugge.Verkeersbelemmeringen@police.belgium.eu

 

Vind jouw wijkinspecteur

Vul je straat en nummer in en klik op zoeken.