Dierenpolitie

Politie Brugge beschikt over een cel dierenpolitie. Binnen de dienst TOOP (Team Overbrenging Ondersteuning en Protectie) waren 2 medewerkers bereid om zich bij te scholen tot experten in dierenwelzijn.  Bedoeling is dat zij hun collega’s, die te maken hebben met een dossier rond dierenwelzijn, bijstaan waar nodig en ook tussenkomen bij dringende oproepen waar dieren mee gemoeid zijn.

 

 

 

Dierenpolitie Brugge

Dierenliefhebbers

De inspecteurs die ook officieel als de dierenpolitie aan de slag gaan, hebben sowieso al een intrinsieke voorliefde voor dieren en dragen respect tussen mens en dier hoog in het vaandel. Een van hen werkt ook al als patrouillehondengeleider. De dierenpolitie beschikt hoe dan ook over heel wat technische expertise en terreinkennis.

dierenpolitie Brugge

Ondersteuning

De visie van het Brugse korps bestaat erin dat de dierenpolitie (binnen de ruimere keten van externe partners gespecialiseerd in dierenwelzijn) vooral een ondersteuningseenheid van experten is. Naast hun basistaken binnen TOOP geven ze in tweede lijn advies en steun aan de regio’s en wijkpolitie bij de minder evidente dierendossiers. Indien nodig en opportuun kan ook in eerste lijn, zoals tijdens dringende interventies of toezichtacties (bv. parken en pleinen), een beroep worden gedaan op hun knowhow en middelen.

Heb je vragen? Dan kan je een mail sturen naar pz.brugge.dierenpolitie@police.belgium.eu

Vind jouw wijkinspecteur

Vul je straat en nummer in en klik op zoeken.