Renovatie Regio West

renovatie West

Het deelgemeentehuis van St-Andries waar ook de politie van Regio West onderdak vindt, wordt grondig gerenoveerd. Een deel van het gebouw wordt gesloopt en vervangen door een nieuwbouw. De gevel en de voorbouw krijgen een serieuze facelift. 

achterzijde gebouw Regio West

Renovatie en nieuwbouw

Het administratief centrum in de Gistelse Steenweg, waar medewerkers van Stad Brugge en de politie al jaren ten dienste staan van de inwoners van St-Michiels en St-Andries, voldoet niet meer aan de hedendaagse noden. Het gebouw wordt deels gerenoveerd uit respect voor de historische waarde. Zo blijft het oude herenhuis aan de voorkant staan. Samen met de twee flankerende vleugels wordt het serieus opgefrist en komt er ook een nieuwe indeling. De compleet nieuwe gebouwen zullen ruimte bieden aan een fietsenberging voor de politie, onthaal en sanitair. Het nieuwe deel achteraan telt 3 bouwlagen met beneden parking voor 7 politievoertuigen en op de verdiepingen de kantoren voor de politiemensen van Regio West. De loketten van de stad bevinden zich straks in het gerenoveerde herenhuis vooraan. 

binnen Regio West

Duurzaam en groen gebouw

Bij de renovatie staan energiezuinigheid en ecologisch verantwoord gebruik van materialen en energie centraal. Het gebouw wordt volledig fossielvrij verwarmd.De achterliggende parking wordt heringericht met aandacht voor veilig verkeer, optimale toegankelijkheid en een maximum aan waterdoorlaatbare verhardingen. Het parkeerterrein zal plaats bieden aan 69 wagens waarvan 4 plaatsen voorbehouden voor personen met een beperking. De parkeervakken worden afgewisseld met groenstroken waar ook bomen worden geplant. Er komt ook een fietsenberging voor 28 fietsen. Er zullen ook zitbanken opduiken waardoor het pleingevoel compleet is.   

Voor de verkeersmaatregelen tijdens de werken die bijna 2 jaar duren, kan je doorklikken naar de website van de stad. De medewerkers van stad en politie zouden, als alles vlot verloopt, begin 2025 hun intrek nemen in de nieuwe gebouwen. Al die tijd kunnen inwoners van St-Andries en St-Michiels die vragen hebben voor stad en politie terecht in het 'kasteeltje' of het zogenoemde Oud Gemeentehuis van St-Michiels. Voor de politie moet je een afspraak maken via deze website. Ter info: de bibliotheek blijft wel open tijdens de werken! 

politie onthaal West
persmoment eerste spadesteek

Vind jouw wijkinspecteur

Vul je straat en nummer in en klik op zoeken.