Altijd waakzaam.

Onze nieuwe baseline al opgemerkt? Sinds enkele maanden prijkt ‘Altijd waakzaam.’ onder het vernieuwde logo van het Brugse politiekorps. Deze slogan is niet lukraak gekozen.  Met ‘Altijd waakzaam.’ worden meerdere associaties gemaakt. 

Korpschef Dirk Van Nuffel licht toe: De politie heeft de opdracht de stad leefbaar én veilig te houden en dus waakzaam te zorgen voor de inwoners en bezoekers van Brugge. Met onze nieuwe baseline willen we die eigenschap in de verf zetten. We oefenen controle uit maar we doen dat altijd ‘ten dienste van de bevolking’ en dat mogen mensen niet vergeten. Waakzaamheid wijst op een duurzame vorm van autoriteit en staat voor preventie én repressie. Met 'altijd' benadrukken we dat we 24/7 beschikbaar zijn. Kortom, de nieuwe baseline dekt onze hele lading en past ook bij elk type politiewerk.” 

Het nieuwe logo verwijst naar de kleuren van het Brugse stadslogo én de stadsvlag. De lichtblauwe lijn refereert naar de kleur van de lokale politie. Het rode puntje na de baseline geldt als statement en is een knipoog naar de daadkrachtige aanpak van het Brugse korps.

Lees meer over onze mission statement, onze kernwaarden en het Zonaal Veiligheidsplan in de rubriek missie

Vind jouw wijkinspecteur

Vul je straat en nummer in en klik op zoeken.