Sloopwerken kantoren West gestart

In St-Andries zijn op 29 maart 2023 de sloopwerken gestart van de kantoren waar de politiemedewerkers van Regio West normaal vertoeven. Een 40-tal collega's verhuisde al eind vorig jaar naar het 'Kasteeltje' of Oud Gemeentehuis op St-Michiels omdat de gebouwen aan de Gistelse Steenweg dringend aan renovatie toe zijn. Een groot deel van de kantoren wordt gesloopt maar de gevel en de voorkant van het gebouw blijven bestaan omwille van de historische waarde. Uiteraard worden ze opgefrist en compleet heringericht. De site wordt serieus uitgebreid met een nieuwe achterbouw met 3 bouwlagen, een nieuwe zijvleugel bestemd als fietsenberging voor de politie en nog een nieuwe blok voor onthaal en sanitair. 

nieuwbouw West

Gasloos gebouw

Ook medewerkers van Stad Brugge vinden onderdak in dit gebouw, dat fungeert als deelgemeentehuis van Sint-Andries. Op deze site was ooit een brouwerij, die later na de aankoop door de gemeente in 1921 een administratieve functie kreeg. Dit gebouw heeft dus enige historische waarde en wordt daarom niet compleet tegen de grond gegooid. Historiek en moderne technologieën kunnen echter hand in hand gaan. Het gebouw zal het eerste stadsgebouw zijn dat volledig fossielvrij wordt verwarmd. Energiezuinigheid en duurzaamheid staan bij de renovatie en nieuwbouw centraal.

De werken gaan bijna 2 jaar duren. Inwoners van St-Andries en St-Michiels kunnen al die tijd terecht in het Oud Gemeentehuis aan de Rijselstraat in St-Michiels. 

Meer info vind je ook op een aparte rubriek op deze website en op de website van Stad Brugge

renovatie Regio West

Vind jouw wijkinspecteur

Vul je straat en nummer in en klik op zoeken.