Preventie

Preventie PZ Brugge

De politie treedt niet alleen repressief op als het nodig is. Ook preventie maakt deel uit van ons takenpakket. We hebben een multidisciplinair team in huis dat preventieve maatregelen uitrolt voor diverse domeinen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om acties in het verkeer of om diefstallen te helpen voorkomen. Hierbij wordt uiteraard ook nauw samengewerkt met andere partners.

Diefstal

Diefstalpreventie

Er is een zeer nauwe samenwerking tussen politie en de preventiedienst van de Stad Brugge. Om sneller en beter te kunnen anticiperen op alles wat met diefstal en inbraak te maken heeft, beschikken we in ons politiekorps over een diefstalpreventieadviseur. We gaan elke dag de strijd aan tegen diefstallen en inbraken en doen er alles aan om deze zoveel mogelijk te reduceren. Je kan dan ook terecht bij onze diefstalpreventieadviseur voor advies omtrent de beveiliging van je woning, appartement, beroepslokaal of toekomstige bouwplannen. De diefstalpreventieadviseur komt indien gewenst ook aan huis en biedt gratis veiligheidsadvies aan. De woning wordt gecontroleerd op veiligheid en je krijgt tips hoe je je woning beter kan beschermen.  

 

Inbraak

Neem zelf maatregelen

We raden aan om zelf ook enkele eenvoudige maatregelen te nemen:

 

  • Creëer een bewoonde indruk bij het verlaten van de woning
  • Sluit steeds alle ramen en deuren bij vertrek
  • Maak geen etalage van kostbare spullen in je woning
  • Bewaar thuis geen grote hoeveelheden cash
  • Inbrekers hebben een zesde zintuig voor juwelen. Zorg ervoor dat deze verspreid zijn over de hele woning en maak geen gebruik van een juwelenkistje
  • Merk, registreer en fotografeer waardevolle voorwerpen
  • Maak je woning zichtbaar: geen hoge  beplanting, verlicht je voor- en achtergevel, geen muurtjes,…

 

dief

Afwezigheidstoezicht?

Een inbraak voorkomen is beter dan ze nadien vast te stellen en schade te lijden. Het nemen van een aantal eenvoudige organisatorische maatregelen, in combinatie met een goed hang- en sluitwerk, maakt de kans op een inbraak een stuk kleiner. De politie kan tijdens jouw afwezigheid een oogje in het zeil houden. Doe je aanvraag via police on web.

Meer tips rond inbraakpreventie vind je ook in deze folder

cyberdiefstal

Cyberdiefstal

Mensen die nog 100% offline leven, zijn schaars. De meesten onder ons hebben een smartphone, tablet of computer in huis en surfen wellicht dagelijks op het internet. Interessant maar dat maakt ons ook vrij kwetsbaar. Het is dan ook belangrijk om jezelf te beschermen tegen cyberdieven. We bundelden allerlei nuttige tips in deze folder om ervoor te zorgen dat je het cybercriminelen bijzonder moeilijk maakt om jou te hacken. Zeker lezen!

Vind jouw wijkinspecteur

Vul je straat en nummer in en klik op zoeken.