Preventie

Preventie PZ Brugge

De politie treedt niet alleen repressief op als het nodig is. Ook preventie maakt deel uit van ons takenpakket. We hebben een multidisciplinair team in huis dat preventieve maatregelen uitrolt voor diverse domeinen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om acties in het verkeer of om diefstallen te helpen voorkomen. Hierbij wordt uiteraard ook nauw samengewerkt met andere partners.

Diefstal

Diefstalpreventie

Er is een zeer nauwe samenwerking tussen politie en de preventiedienst van de Stad Brugge. Om sneller en beter te kunnen anticiperen op alles wat met diefstal en inbraak te maken heeft, beschikken we in ons politiekorps over een diefstalpreventieadviseur. We gaan elke dag de strijd aan tegen diefstallen en inbraken en doen er alles aan om deze zoveel mogelijk te reduceren. Je kan dan ook terecht bij onze diefstalpreventieadviseur voor advies omtrent de beveiliging van je woning, appartement, beroepslokaal of toekomstige bouwplannen. De diefstalpreventieadviseur komt indien gewenst ook aan huis en biedt gratis veiligheidsadvies aan. De woning wordt gecontroleerd op veiligheid en je krijgt tips hoe je je woning beter kan beschermen.  

 

Inbraak

Neem zelf maatregelen

We raden aan om zelf ook enkele eenvoudige maatregelen te nemen:
 

  • Creëer een bewoonde indruk bij het verlaten van de woning
  • Sluit steeds alle ramen en deuren bij vertrek
  • Maak geen etalage van kostbare spullen in je woning
  • Bewaar thuis geen grote hoeveelheden cash
  • Inbrekers hebben een zesde zintuig voor juwelen. Zorg ervoor dat deze verspreid zijn over de hele woning en maak geen gebruik van een juwelenkistje
  • Merk, registreer en fotografeer waardevolle voorwerpen
  • Maak je woning zichtbaar: geen hoge  beplanting, verlicht je voor- en achtergevel, geen muurtjes,…

 

Vind jouw wijkinspecteur

Vul je straat en nummer in en klik op zoeken.